Сватба според сезона – кое е най-подходящото време за Големия ден!

Как да изберем сезон за сватбата

Как да изберем сезон за сватбата

Планирането и подготовката на сватбата обикновено отнема между 3 и 6 месеца, а за по-мащабните проекти и до година,  затова повечето младоженци се колебаят кой сезон или кое време през годината би било най-подходящо за провеждането на подобно събитие. Ние смятаме, че всеки сезон си има своите очарования, затова се постарахме да ви запознаем с всички плюсове и минуси. Ще резюмираме всички положителни страни относно всеки сезон като ще ви разкажем и за детайлите около темата, цветовете и стилът на сватбата в зависимост от това кое време през годината сте избрали.

ПРОЛЕТ

пролетна сватба

Сватба през пролетта

Thumbs-Up Плюсове: Зеленина, свежестта на цъфанлите цветя, очарователната романтика на първите слънчеви лъчи

Diamond Полезен съвет: Заложете на нежните, пастелни цветове и натурални материали при избора на сватбената украса. Подходяща тема би била шаби шик или тема с еко стилистика.

Bulb-Idea Обърнете внимание: Въпреки хубавото време, често пролетта ни поднася изненади и ни сюрпризира с неочаквани дъждове. Ако планирате сватба на открито помислете за резервен вариант или заложете на шатри. Най-подходящият месец за пролетните сватби е май. Именно през този сезон се получават и едни от най-красивите сватбени фотосесии, защото природата сама поднася неповторим фон, разкривайки краските си.

ЛЯТО

лятна сватба

Сватба през лятото

Thumbs-Up Плюсове: Лятото е еднин от най-предпочитаните сезони за сватби, защото ни поднася  топло, слънчево и ярко настроение. Сезонът предполага огромен избор от цветове, които можем да използваме в сватбената украса.

Diamond Полезен съвет: Заложете на сватба на открито или изнесен ритуал с морска тематика, както и в рустик или бохемски стил. Бъдете креативни, защото именно този сезон предолага най-малко ограничения. Подходящи месеци са юли и август. Лятото е и сезонът на естествените визии, ефирните рокли и елегантните ненатрапчиви прически за булките. Също така можете да планирате романтична Love Story или сватбена фотосесия на морския бряг, което ще допринесе за това снимките ви да бъдат наистина очарователни.

Bulb-Idea Обърнете внимание: Поради големия интерес към лятото, повечето подходящи локации се резервират още от много рано. Не оставяйте всичко в последния момент и запазете ресторант или хотел поне 5-6 месеца по-рано. Освен това, лятото е сезонът на отпуските и, за да не поставяте гостите си в неудобна ситуация, предупредете ги няколко месеца по-рано като им изпратите save the date картичка.

ЕСЕН

есенна сватба

Сватба през есента

Thumbs-Up Плюсове: Неповторими есенни багри, приятно време, когато не е нито много топло, нито много студено, по-ниски цени, в сравнение с лятото ако планирате морскалокация или сватба в чужбина.

Diamond Полезен съвет: Безусловни, цветовете на есента са в топлата гама на оранжевото, кафявото, жълтото и червеното Можете да разнообразите сватбената украса като към цветята добавите и сезонни плодове като ябълки и мини тикви. Подходящи теми на сватбата са Хелоуийн или The Great Gatsby, а стилистиката предполага избор на винтидж или ретро стил.

Bulb-Idea Обърнете внимание: Вероятността от дъждове е голяма, затова не рискувайте със сватба на открито. Съобразете тоалета си като не забравяйте да предвидите наметка и чадър. Подходящи месеци са септември и началото на октомври.

ЗИМА

зимна сватба

Сватба през зимата

Thumbs-Up Плюсове: Макар и най-рядко предпочитана от младоженците, поради студеното време, зимата ни предоставя възможност да изживеем една наистина съвършенна приказка: пухкав сняг, предпразнично настроение, топлина и уют. Освен това, ако планирате сватба през зимния сезон, със сигурност тя ще ви струва по-евтино.

Diamond Полезен съвет: Заложете на класическа зимна сватба – съчетание на сребро, злато и бяло или традиционната червено-зелена плаитра, зимни клонки в сватбената украса и много свещи, дори коледна елха ще пренесе гостите ви в една истинска приказка. Можете да планирате предсватбена или сватбена фотосесия като вкарате в реквизита бели коне, зимна карета, красива булчинска рокля в А линия, съчетана с подходяща зимна наметка. Оригинална идея за подаръци за гостите би била ефектна опакована папионка за господата и шишенце със смес за топъл шоколад за дамите.

Bulb-Idea Обърнете внимание: Подгответе се за студеното време като предвидите връхни дрехи. Запазването на ресторант, особено в празничните дни може да се превърне в предизвикателство, затова помислете за този детайл от по-рано. Информирайте и гостите си по-рано, за да планират времето си.

 

Comments are closed.


This site is using the Seo Wizard plugin by http://seo.uk.net/