Топ тенденции при организирането на сватби за 2015-та

сватбени тенденции 2015

сватбени тенденции 2015

Посрещнахме новата година заредени с много настроение и вдъхновени от амбициозни планове. Като комплимент за всички наши почитатели представяме подробен анализ на най-актуалните тенденции при сватбеното планиране и сватбената декорация, на които ще заложат най-добрите сватбени агенции през 2015-та. Ако искате да имате модерна, бляскава и зашеметяваща сватба, която всички да помнят дълго, то съобразете основните насоки, които ви предлагаме.

ПОВЕЧЕ ПАСТЕЛНИ ЦВЕТОВЕ

И тази година модерни ще са пастелните цветове. Ненатрапчиви, бледи и нежни нюанси ще са актуални, както в сватбените покани, така и в избора на шаферски рокли, флористиката и сватбената ураса като цяло. Бледо розово, антична роза, небесно синьо, екрю и мента ще бъдат удачен избор в сватбения декор и ще създадат усещане за лекота и въздушност. Можете да изберете пастелната гама, както като основен цвят, така и като допълнителен, за да подчертаете основната тематика. Подходящи са за сватби на открито с градинска или шаби шик тематика.

Screen Shot 2015-01-02 at 12.46.38

Пастелни цветове в сватбената украса

ЕКО СТИЛИСТИКА

Еко стилистиката набира все по-голяма популярност в сватбената украса и става все по-подчертана, както в флористиката, така и в сватбения декор. Основните цветове тук са тревисто зелен, в комбинация с маслина, кафяво, бежово и кремаво. Натурални материали, покривки и салфетки от лен, крафт хартия за поканите, нестандартни решения при избора на цветя като памук и сукулентни растения и всичко онова, което ни връща по-близко до природата ще бъде на мода през 2015.

Еко стилистика в сватбената украса

Еко стилистика в сватбената украса

ФЛОРАЛНИ МОТИВИ

Вечната класика намира ново отражение в сватбената стилистика и декор. Цветните мотиви ще бъдат модерни във всички детайли от сватбената украса тази година – от полиграфията и текстила до роклята на булката и шаферките. Изключително подходяща за летните сватби, както и за все по-модерните тържества в стил шаби шик. Да не забравяме и сватбената торта!

Флорални мотиви в сватбената украса

Флорални мотиви в сватбената украса

ЖИВОТИНСКИ МОТИВИ

Заедно с класическите цветни мотиви, популярност набират и животинските такива. Вкарани в темата като индивидуален детайл или подчертани в украсата като принт, всичко, което напомня връзката с животните ще бъде актуално. Топ стилистите съветват да се използват различни ловни елемнти като рога на горски животни, но ние сме по-резервирани в употребата на тези трофеи. Ако все пак, се спрете на този вариант, бъдете изключително внимателни към избора на цветовете. Тук е необходимо да се постигне контраст с по наситени тонове – тъмно зелено, супер актуалната марсала или всички нюанси на сивото са удачен избор. Допълнителни акценти могат да бъдат перата, които да се превърната в част от букета на булката, бутониерите, украсата на столовете или подаръците за гости.

Животински мотиви в сватбения декор

Животински мотиви в сватбения декор

ПРОСТОТА И ЛЕКОТА

Леките сватбени декорации и изчистените визии на сватбената украса са едни от най-сложните за постигане и се превръщат във все по-любими на младоженците. Усещането за виталност и ефирност е търсен ефект не само при сватбената стилистика, но и при тоалета, както на булката така и на младоженеца. Търсената визия е максимално опростена и естествена като този ефект се постига лесно с избора на коприна, шифон, дантела в комбинация с изчистени силуети. Тези материали могат да се използват и в сватбения текстил, за да се завърши цялостния образ на една вълшебна, лека и ефирна сватбена композиция. Традиционните класически покривки се заменят от оригинални Т-шлайфери, които се разполагат в центъра на масата и създават усещане за ненатрапчив и неповторим стил. Използват се максимално натурални материали и изчистени визии, както в сватбената украса, така и при сватбените торти.

Изчистени стилови композиции

Изчистени стилови композиции

СОЛЕНИ ТОРТИ

Традиционните кенди барове се заменят от солени изкушения, различни сирена в комбинация с плодове – грозде, горски плодове или диви ягоди. Различни печива и хлябове, комбинирани с натурален мед и орехи, био менюта и напитки ни препращат към така модерния природовъобразен начин на живот. Малки пити изискани сирена или изящни бурканчета с домашно приготвени сладка биха били чудесен подарък за гостите на сватбата. Както знаем различните видове сирена се комбинират с почти всички сортове вина, затова подобен избор на иновация би бил истинска наслада за сетивата на гостите ви.

Солени изкушения в сватбеното меню

Солени изкушения в сватбеното меню

ЕКЗОТИЧНИ МОТИВИ

Ичключително модерни през 2015-та ще бъдат сватбените теми с нестандартни и екзотични мотиви. Бохемската стилистика, известна още като бохо стил, подчертана от ярки флорални аранжировки в комбинация с пъстри декори ще са много актуални. Сватба в стил Боливуд, индийски мотиви, тропически или сафари мотиви, както и всякакви препратки към ориента се вписват идеално в подобен тренд. Цветни композиции с орхидеи, бамбук или кафе ще отличат вашето събитие и ще го превърнат в наистина запомнящо се.

Екзотични мотиви в сватбената украса

Екзотични мотиви в сватбената украса

РАЗКОШ И ГЛАМУР 

Обратно на олекотените декорации, модерни ще бъдат и пищните цветни аранжировки с богата цветна украса, огромни арки и флористика с хиляди цветя в стил Престън Бейли. Много разкош, многостепенни дегустационни менюта, огледално сервиране, изискани напитки и усещане за звездност ще са сред топ тенденциите в сватбеното планиране. Ако заложите на гламурния стил за вашата сватба, то трябва да знаете, че живите цветя трябва да бъдат навсякъде. Пътеки от цветя, цветни стени, дълги цветни аранжировки, цветна украса върху столовете, високи композиции, предимно от рози, божури и хортензии ще превърнат сватбата ви в стилно и изксано преживяване. Освен това, атмосферата може да се подчертае от кристални полилеи, кръгли маси с шивари столове, както и кралска булчинска рокля с дълъг катедрален шлейф. На кратко сватба, достойна за кралски особи.

 

Сватба в стил гламур

Сватба в стил гламур

 ЕФИРНИ БУЛЧИНСКИ РОКЛИ

Тази година изключително модерни ще бъдат ефирните булчински рокли с олекотени кройки и прибрани силуети. Нежни материи като коприна, шифон и мек тюл с дантелени декорации изместват на заден план величествения сатен. Цветовете са яйвъри и оф лайт, а за шаферките атуални ще бъдат така наречените twist & match рокли, които са със сходна кройка и възможност да бъдат облечени по няколко начина. Тук не можем да не споменем Atelier Ivoie ,  които винаги се съобразяват  с най- актуалните модни тенденции и създават неповторими булчински рокли.

Ефирни булчински рокли

Ефирни булчински рокли

КАЛИГРАФИЯ

Калиграфията и ръчната работа като цяло ще бъдат много актуални при сватбеното планиране през 2015-та. Не само защото изглежда изключително елегантно и стилно, но и защото е символ на индивидуален подход. Разбира се всичко започва с поканите. Калиграфически символи можете да използвате в цялата полиграфия – от поканите, през плейс картите, разпределителното табло, книгата за гостите, до бродерии на салфетките или персоналиираните подаръци за гостите. Персонализиран и наистина стилен комлимент за всеки гост би била кърпичка с избродирани на нея инициали от имената им.

Калиграфия като сватбена тенденция за 2015-та

Калиграфия като сватбена тенденция за 2015-та

КОПРИНА

Тази година коприната ще намери широко приложение не само в сватбените тоалети, но и в сватбената украса. Копринени декорации за столовете, копринени планделки, подчертаващи красотата на букета, аксесоари за коса, украса върх сватбената арка, копринени салфетки и всичко останало, което ви хрумне и в него присъства коприна ще бъде модерно. Тук е добре да заложите на по-пастелни тонове като праскова, розово, светло капучино, мента или небесно синьо.

Коприна в сватбената украса

Коприна в сватбената украса

БОХО СТИЛИСТИКА

Бохо стилистиката беше много модерна и през 2014-та, като запазва популярността си и през новата година. За съжаление, в България актуалните тенденции са по-малко приложими, особено ако изискват по смели решения. Характерно за бохо стилистиката са употребата на детайли в декора като пера, висулки тип ‘ловци на сънища’, индиански мотиви, рога или черепи. Цветната палитра е много наситена, предимно в синята гама с присъствие на сложни тонове. Бохо стилът е много подходящ за всички видове сватби на открито, особено ако тържеството се провежда на място с много зеленина. Ако не ви достига достатъчно смелост за подобно ярко решение, можете да използвате този стил с годежната си или следсватбена фотосесия. Резултатът, със сигурност, ще е впечатляващ.

Бохемска сватбена стилистика

Бохемска сватбена стилистика

ОБЕМНИ, АСИМЕТРИЧНИ И КАСКАДНИ БУЛЧИНСКИ БУКЕТИ

Булченският букет е един от основните детайли в сватбената декорация затова не сме подминали и него. Тази година модерни ще бъдат обемните букети с асиметрична форма, избора на разнообразни цветя и каскадните конструкции. Тук много внимателно трябва да изберете самите цветя, защото те трябва да изглеждат добре, както самостоятелно, така и в цялостната цветна композиция. Стандартната кръгла форма преминава на задаен план и остръпва място на по-големите букети с много зеленина.

Асиметрични, обемни и каскадни булчински букети

Асиметрични, обемни и каскадни булчински букети

 СВАТБЕНО ТЪРЖЕСТВО НА ОТКРИТО

Традиционните сватбени банкети в ресторанти и големи зали остъпват място на сватбените локации на открито сред природата. Красиви горски поляни, просторни градини, паркове  и открити пространста ще бъдат едни от модерните сватбени локации през новата година. Ако заложите на този избор, подгответе и план Б, защото не се знае природата какви изненади може да ни поднесе – лошото време или твърде високите температури могат да развалят комфорта ви. Откритите сватбени площадки са приветствани предимно за летните сватби в градински, шаби шик, еко или рустик стил.

Сватба на открито

Сватба на открито

ДЪЛГИ МАСИ ЗА ГОСТИТЕ

Ако до миналата година популярни бяха кръглите маси за настаняване на 8 или 10 госта, то през 2015-та модерните ще са дългите сватбени маси в права, П или Г образна форма. Тук предимството е, че ще можете да настаните неограничен брой гости без те да се чувстват изолирани. Трябва да се отбележи, обаче, че декорацията на масите в този случай изисква малко по различен подход. По-удачни са ниските аранжировки, комбинирани с високи свещници, разпределени на равно разстояние. Особено ако формата е П-образна, младоженската маса се разполага на най-късата страна като може да се подчертае с по-високи аранжировки.

Дълги сватбени маси

Дълги сватбени маси

 ИНДИВИДУАЛНО СЕРВИРАНЕ

Общите плата разположени по средата на масата са отдавна отживелица, а тази година ще бъдат меко казано и проява на лош вкус. Заложете на индивидуално сервиране за всеки гост като се погрижите да има подложни чинии с персонална декорация. Това може да бъде красива текстилна салфетка, върху която е разположено меню, допълнена от подарък за всеки гост. Така масите изглеждат стилно и елегантно. Не забравяйте и плейс картите.

serving

Индивидуално сервиране

НЕЦВЕТНИ КОМПОЗИЦИИ

През 2015-та цветните аранжировки ще бъдат разнообразени или изцяло заменени от нецветни такива. Различни плодове и зеленчуци вместо живи цветя, комбинирани със стъкло или свещи ще са сред актуалните тенденции. Те разбира се могат да бъдат комбинирани с темата на сватбата, особено ако тя е обвързана с конкретен празник, който има определена символика. Така например, аранжировките с малки, декоративни тикви за сватба в стил Хелоуийн, бих били едно наистина оригинално решение.

Декорация на маси със свещи, шишарки и различни от цветни детайли

Декорация на маси със свещи, шишарки и различни от цветни детайли

ВИНТИДЖ МЕБЕЛИ

Сватбените декоратори съветват обособяването на различни зони, което ще разчупи сватбената атмосфера. Много модерна ще бъде употребата на винтидж мебелите в сватбения декор тази година, които могат да се разположат в т.н уелкъм зона или фото зона. Така гостите ще могат да се насладят на отделен кът, в който да си починат от танците или да изпушат пура на сладка приказка. Подобни зони са радост и за фотографите, защото снимките се получават наистина ефектни. Можете да използвате и старинен бюфет или маса, за да разположите на него кенди бара или различни коктейли. Масата за подаръци също ще е доста ефектна ако е с винтидж, ретро визия.

Обособени зони с винтидж мебели

Обособени зони с винтидж мебели

АКВАРЕЛНА ПОЛИГРАФИЯ

Оригиналните сватбени покани и цялостна полиграфия винаги са били признак за елегантен стил. Много модерни ще бъдат сватбените покани с акварелен ефект, както и ръчно рисуваните такива. В аквалерен стил може да бъде изпълнена практически всяка полиграфия за всички стилове – класическа, бохо, рустик, еко, винтижд, ретро или шаби шик. Необходимо е само да съобразитие основите цветове на сватбата.

Акварелна полиграфия

Акварелна полиграфия

 В заключение можем да отбележим, че ни очаква един много цветен, пъстър и интересен сватбен сезон тази година. Бъдете смели в решенията си и не правете компромис със сватбения си ден, защото това е изживяване за цял живот.

Comments are closed.


This site is using the Seo Wizard plugin by http://seo.uk.net/