6 Oсновни съвета, които ще ви помогнат да изберете цвета на сватбата

6 Oсновни съвета, които ще ви помогнат да изберете цвета на сватбата

6 Oсновни съвета, които ще ви помогнат да изберете цвета на сватбата

След като сте определили датата на сватбата започва истинската подготовка. Едно от най-важните решения, които ви предстои да вземете е в какви цветове да бъде ориентирана темата на сватбата. Имайте предвид, че цветовете, които изберете до голяма степен ще определят атмосферата на събитието и създадат наистина празнично настроение, обединявайки всички детайли в обща и завършена визия. Споделяме 6 основни насоки, които ще ви помогнат да направите правилния избор. 1. Съобразете мястото

Цветове, подходящи за градинска сватба

Цветове, подходящи за градинска сватба

Мястото за провеждане на сватбеното тържество е важно и вие трябва да съобразите основните цветове на сватбата според него. Имайте предвид, че до голяма степен пространството може да бъде променено с правилния избор на цветове и подходящо осветление. Има значение дали събитието ще се проведе на открито или закрито – така например изнесеният ритуал би изглеждал романтичен с декорация в по-леки и въздушни цветове от пастелната гама, а аристократичната визия на затворените помещения се постига по-лесно с наситени и тържествени цветове като злато, сребро или марсала. Огледайте се наоколо и се вдъхновете от детайлите.

2. Почерпете вдъхновение от сезона

Цветове, подходящи за есенна свабта

Цветове, подходящи за есенна свабта

По кое време на годината сте планирали сватбения си ден – сезонът сам по себе си определя до голяма степен цветните решения. Така, например, пролетта предполага избор на пастелни цветове -бледо розово, мента, зелено, капучино; лятото се свързва с любимото на всички морско синьо, в комбинация с бяло, есента се разпознава в топлите нюанси на кафяво и оранжево, а зимата обича цветове като изумрудено зелено и хитът сред цветовете за 2015 – марсала.

3. Съобразете темата

Стилът на сватбата и основната тема, която сте избрали сами по себе си подразбират избора на определени цветове. Класическата сватба предполага ненатрапчиви, но изискани цветове като слонова кост, в съчетание със злато или сребро, градинската или шаби шик тематика е свързана с по-свежи тонове от пастелната гама, ретро тематиката носи със себе си състарени тонове на кафяво и бяло, а морската сватба изглежда прекрасно във всички нюанси на синьото.

4. Помислете за шаферките си

Сватба в пастелни цветове

Сватба в пастелни цветове

Шаферките са едни от основните фигури на сватбата и идентичната им визия създава наистина запомняща се атмосфера. В случай, че сте решили те да носят рокли в определен цвят, който да импонира на цялостния дизайн на събитието, съобразете дали този цвят ще им отива – тенът на кожата, цветът на очите и косата, фигурата – помислете за всички детайли. Интересна комбинация се получава ако изберете различни тонове на един и същи цвят, например в гамата на синия цвят – съчетание от морско синьо до светло синьо. Така роклите ще бъдат с идентични модели и всяка шаферка ще носи индивидуален цвят. Atelier Ivoire предлагат широка гама от шаферски рокли с възможност от изработка в над 100 цвята по скалата на Пантон, така че развихрете въображението си!

5. Наложете си ограничение

Вдъхновете се от цветята

Вдъхновете се от цветята

Съществуват толкова много прекрасни цветове и първоначално изборът на цвят за сватбата би ви се сторил сложна задача. Наложете си известно ограничение – правилото е – един основен цвят и 2 допълнителни, които да се съчетават. Поиграйте си и с нюансите.

6. Вдъхновете се от булчинския букет

След като определите мястото и основната тема на сватбата, разгледайте в интернет пространството за различни предложения за булчински букети. Pinterest , например може да послужи като вдъхновяващ източник на информация. Изберете си букети, които ви допадат и взаимствайте основните цветове на сватбата от тях.

Още по темата за цветовете можете да прочетете в ИДЕИ ЗА ЦВЕТОВЕ НА СВАТБАТА, както и да се запознаете с това КОИ ЦВЕТОВЕ СПОРЕД СКАЛАТА НА ПАНТОН ЩЕ ЗА МОДЕРНИ ЗА 2015 ПРИ ПРОЛЕТНИТЕ СВАТБИ.

Comments are closed.


This site is using the Seo Wizard plugin by http://seo.uk.net/