Пътеводител на съвременната сватба – от А до Я.

Пътеводител на съвременната сватба - от А до Я.

Пътеводител на съвременната сватба – от А до Я.

С времето сватбените традиции се видоизменят и на мода стават все по-съвременните тенденции. Веднага щом бъде произнесено заветното “Да” започва подготовката за един от най-запомнящите се дни от живота ви – изборът на кумувете и шаферите, моминското и ергенското парти, запознанството на родителите ви, официалната вечеря по повод годежа ви, самата подготовка на сватбата. Всеки един от тези етапи изисква специален подход в организацията и най-добре да ги поверите в ръцете на професионалистите. И така: от А до Я.

ГОДЕЖЪТ

 До скоро, в страната ни обявяването на годежът се приема като повод са скромна почерпка в тесен семеен кръг, но не и като запомнящо се събитие, което да се отбележи по подобаващ начин. Защо да не превърнем годежът в нещо специално? За целта: изберете подходящо място с тематична атмосфера. Направете списък с най-близките ви роднини, на които бихте искали да споделите прекрасната новина. За да е по-празнично, помислете за менюто и украсата – живи цветя, свещи, подходящ декор, селекция от отбрани вина. Вечерята по повод на годежа ви можете да съчетаете и с избора на кумове и шафери. Помислете за малки подаръчета за спомен, които да поднесете на гостите си. Така, ще подчертаете допълнително емоциите от събитието. Ако пък искате да избегнете от градската суета, то организирайте тематичен пикник сред природата и поканете гостите си на открито. В този случай, се погрижете за кетъринга и напитките. Ако поканите и фотограф за кратка семейна фотосесия, със сигурност ще ви остане прекрасен спомен.

Пътеводител на съвременната сватба - Годежът

Пътеводител на съвременната сватба – Годежът

SAVE THE DATE

След като сте споделили новината за сватбата ви с най-близките си, време е да информирате и приятелите си, както и всички бъдещи гости на сватбата. SAVE THE DATE – е още една не особено популярна традиция в България, но пък винаги можете да се отличите от общата маса. Целта на предварителните покани, т.н save the date картички е да съобщите на близките си датата на сватбата, за да могат те да съобразят плановете си именно с нея. Изберете оригинална визия, която да импонира на цялостната сватбена полиграфия или заложете на електронен вариант напредварителната покана. С развитието на интернет, се появяват все по-нови и нови интерактивни възможности, затова просто развихрете въображението си.

Пътеводител на съвременната сватба - Save the date

Пътеводител на съвременната сватба – Save the date

ПРЕДСВАТБЕНАТА ВЕЧЕРЯ

В Западна Европа, както и в САЩ е общоприето, че непосредствено преди сватбата младоженците организират официална вечеря за своите гости. На нея, често домакини са родителите на булката и младоженеца като обикновено подобен род събитие протича на неутрална територия, често в близост до самото място на сватбата. Обикновено вечерята се дава деня преди сватбата като следва да протече в спокойна, изискана обстановка. По време на подобен род събитие, гостите ви могат да се запознаят помежду си, за да може на самата сватба да общуват лесно.

предсватбена вечеря

Пътеводител на съвременната сватба – Предсватбената вечеря

СЪЩИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ

Най-важният въпрос, чиито отговор трябва да намерите, е преди всичко, сами ли ще поемете организацията или ще наемете професионален сватбен агент. При всички положения, знайте, че е добре да започнете подготовката около 6 месеца преди Големия ден като срок по-малък от един или два месеца би бил критичен, особено ако ще разчитате единствено на собствените си сили. Имайте предвид, че особено в сезона, добрите сватбени професионалисти биват наемани и ангажирани доста по отрано, затова свържете се с избраната от вас агенция в разумен срок преди събитието. След като сте избрали датата, определете приблизителният брой гости, защото от това зависи и самото място на сватбата. Следва да се спрете на основния стил и тема на събитието, да определите празничното меню, да решите ще имате ли изнесена церемония или църковен ритуал, какви покани бихте искали да имате, и не на последно място, да фиксирате сватбения си бюджет.

Съвременната сватба - Същинската организация

Съвременната сватба – Същинската организация

DREAM TEAM-ЪТ

След като сте определелили и финализирали свабтбената концепция, следващата най-важна стъпка е екипът от подизпълнители, на които ще възложите изпълнението на проекта за вашия сватбен ден: сватбеният мениджър, фотограф, dj, видеооператор, дизайнер, стилист, флорист, визажист, фризьор, различни артисти, всички те са тези, от чиято работа зависи вашето тържество. Запомнете няколко основни правила, които ще ви спестят доста главоболия:

1. Съберете препоръки и референции, запознайте се с портфолиото на всеки по отделно, насрочете си индивидуални срещи и направете своя избор, в зависимост от личните ви предпочитания.

2. Изберете подизпълнители, които ви допадат като характер и са с близки до вашите вкус и предпочитания.

3. Изберете и капарирайте подизпълнителите няколко месеца преди сватбата. Започнете “кастингът” преди сватбения сезон.

4. Изяснете всички детайли предварително, задавайте въпроси, но приемете и съветите на професионалистите. Помнете, че това да пресъздадат сватбената ви концепция по искания от вас начин е не само във ваш,но и в техен интерес.

5. Подпишете договор! С всеки подизпълнител! Така, ще можете да гарантирате качеството на услугите, които ви предоставят, както и да защитите интереса си.

6. Съставете подробен план график и запомнете правилото на петте “к”: кой, кога, какво, къде, колко. Така ще са ясни всички срокове и ще минимизирате вероятността от пропуски.

Пътеводител на съвременната сватба - Dream Team-ът

Пътеводител на съвременната сватба – Dream Team-ът

Comments are closed.


This site is using the Seo Wizard plugin by http://seo.uk.net/