7 съвета как да изберем сватбените халки!

Как да изберем правилно сватбените си халки

Как да изберем правилно сватбените си халки

Традицията повелява, че след като сте определили дата за сватбата е редно съвместно да направите своя избор относно сватбените халки. Къде да ги търсим, какви да бъдат, в каква форма, от какво да са изработени, колко да струват – все въпроси, чиито отговор търсят младоженците. Затова, решихме да ви помогнем със 7 съвета от професионалистите ни.

1.ОПРЕДЕЛЕТЕ ПРЕДПОЧИТАНИЯТА СИ

Като начало, изяснете си от какъв метал бихте искали да са изработени халките – жълто, розово, бяло злато, сребро или платина. Помислете желаете ли да имат инкрустирани камъни, гравирани инициали или друг надпис. Определете каква ширина бихте искали да имат халките ви, както и дали да изглеждат по-нежни или по-масивни.

2. ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ СЪС СИМВОЛИКАТА

Ако предпочитате халките ви да бъдат персонализирани с инициалите ви или друго послание, помислете какво да бъде то. Все по-модерни дизайнерски решения като отпечатък от пръста на любимия или линията на сърдечния му пулс биха могли да украсят сватбените ви пръстени. В зависимост от предпочитанията ви ще си изясните дали ще закупите готови пръстени или ще направите индивидуална поръчка за изработка.

Как да изберем правилно сватбените си халки

Как да изберем правилно сватбените си халки

3. ПОМИСЛЕТЕ ЗА СТИЛИСТИКАТА

В зависимост от това какъв е индивидуалният стил на вас и на половинката ви, изберете дали да поръчате еднакви или отличаващи се халки. Обикновено дамските халки са по-тънки, по-нежни и е възможно по тях да има инкрустирани камъни. Ако за господата това е прекалено екстравагантно решение, то следва да поръчате халки с различен дизайн. Обединяващ елемент би могъл да бъде общ детайл като персонализиран надпис или идентичена изработка.

4. ЗАЛОЖЕТЕ НА КЛАСИЧЕСКИЯ МИНИМАЛИЗЪМ

Имайте предвид, че сватбените халки ще бъдат носени от вас като ежедневен аксесоар. Изберете по изчистени форми, които да отиват на всякакъв стил облекло. Също така, пръстените ви трябва да бъдат удобни, не трябва да ги усещате на ръката си, и не трябва да ви създават дискомфорт.

5. НАПРАВЕТЕ ПРОУЧВАНЕ ИЛИ СЕ ДОВЕРЕТЕ НА СВАТБЕНИЯ СИ АГЕНТ

Постарайте се да съберете и анализирате информация за присъстващите марки на пазара, съществуващите ювелирни магазини, ценовите диапазони и възможните преференции, които бихте могли да използвате. Съветваме ви ако имате сватбен агент, да му се доверите, защото се предполага, че той ще представлява вашия интерес, предоставяйки ви оптималното решение относно цената и качеството на сватбените ви халки.

Как да изберем правилно сватбените си халки

Как да изберем правилно сватбените си халки

6. РАЗМЕРЪТ ИМА ЗНАЧЕНИЕ

След като сте определили приблизителният модел сватбени халки, много е важно да определите точния размер. По-добре не импровизирайте, а отидете до някой ювелирен магазин, където помолете професионалистите да ви вземат мярка. Имайте предвид, когато е топло времето, особено през летния сезон, е възможно леко подуване на пръстите, затова внимавайте пръстенът ви да не е прекалено малък. Добре е да не сте пили много течности преди да мерите пръстени.

7. ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА КАЧЕСТВОТО

Ясно е, че колкото по висока е пробата на метала, респективно каратите на камъните, толкова по-качествен и скъп ще е пръстена. По възможност, не правете компромис с качеството и се посъветвайте със специалистите кои изделия биха били най-устойчивите на влага, атмосферни влияния и други заобикалящи ежедневието ни фактори. Все пак си купувате сватбени халки за цял живот.

 

Comments are closed.


This site is using the Seo Wizard plugin by http://seo.uk.net/