Цветята на сватбата в детайли – булчински букет в бяло и жълто.

Сватбен букет в жълто

Булчински букет в жълто и бяло

Днес, в рубриката ни “Цветята на сватбата в детайли” сме в изключително настроение, затова решихме да ви представим един булчински букет в код жълто. Много топлина, нежност и очарование е събрана в тази цветна комбинация, изключително подходяща за пролетните и летни сватби, особено ако сте избрали като основен цвят жълтото.

СЪСТАВ НА БУКЕТА

За този слънчев букет избрахме ранункулуси, известни още като азиатско лютиче от сорта клуни, в прекрасен, свеж жълт цвят, топчеста краспедия, хиперикум, гисофила, евкалипт, бруниа (бруния стокей), и бяли карамфили.

Булчински букет в бяло и жълто

Булчински букет в бяло и жълто

СИМВОЛИКА

  • Ранункулус – или азиатското лютиче символизира веселието и детската чистота и невинност.
  • Краспедия – в топчестия и вариант е интересно допълнение към сватбените букети, както и за сухи такива. Символизира хармония и спокойствие.
  • Хиперикум – малко познато храстовидно растение, обикновено с ярко жълти цветове, които след прецъфтяването му се превръщат в кръгли, ягодоподобни пъпки с различен цвят.  Цъфти от юни до септември. Вярва се, че носи благополучие и богатвство.
  • Гипсофила – позната на всички гипсофила символизира преданост и достойнство. Може да се ползва, както самостоятелно в сватбената украса, така и в комбинация с най-различни цветя.
  • Евкалипт – вечнозелено растение, от което съществуват над 500 разновидности. Листата му съдържат етерни масла, които намират широко приложение в парфюмерията и медицината. Символизира хармония и семейно единство, а в древните времена евкалиптът е бил знак на императорската сила.
  • Бруниа – или бруния стокей е екзотично растение, символизиращо вечност и дълголетие. 
  • Карамфил – карамфилите са незаслужено пренебрегнати, когато става въпрос за сватбената флористика. Особено белите карамфили са много подходящи, както са композиции в букета на булката, така и за различни цветни аранжировки. Белите карамфили символизират нежност, любов и чистота.
Булчински букет в жълто и бяло

Булчински букет в жълто и бяло

СЪВЕТ ОТ ФЛОРИСТИТЕ

Този свеж и летен букет е много подходящ за сватба на открито в стил рустик или еко. Може да се комбинира с други акценти в декора като бутониери от същите цветя или подобни аранжировки на масите. Жълтият цвят изглежда много красиво ако се подчертае и в сватбената полиграфия като в украсата можете да използвате и свежи лимони.

Булчински букет в бяло и жълто

Булчински букет в бяло и жълто

Comments are closed.


This site is using the Seo Wizard plugin by http://seo.uk.net/