Цветовете в детайли – Сватба в марсала!

Сватба в марсала

Сватба в марсала

Днес в рубриката ни “Цветовете в детайли” сме вдъхновени от така модерната марсала, която ще намери широко приложение в сватбения сезон за 2015. Топъл, наситен и богат, марсалата е любимият цвят на все повече знаменитости, като ние не можем да останем равнодушни към избора им.

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Марсалата е избрана за цвят на 2015-та година според скалата на Пантон – 18-1438. Представлява топла комбинация от оттенъци на кафяво и червено. Води началото си от областта Марсала в Италия, където се произвежда и идноименното вино, чиито цветови характеристики има този цвят. Марсалата е изключително модерен и наситен цвят и този сватбен сезон ще бъде сред най-предпочитаните цветове за сватбата. Символизира разкош, хармония и страст.

Сватба в марсала

Сватба в марсала

НЮАНСИ

Марсалата съществува в няколко основни нюанса : бургунди, ройбос, дървесна, вишна като нюансите могат да бъдат, както в светлата, така и в тъмната гама. Удачно се съчетава с всички наитени цветове: изумруд, черно, кафяво, както и със сиво, телесно, и пастелно зелено. Изключително стилна комбинация е масрсала със злато.

СТИЛ И ТЕМА НА СВАТБАТА

Марсалата е модерен цвят и се вписва в по-модерни сватбени стилистики като бохо, модерен рустик, и гламур. Успешно може да се съчетава с по-светли тонове в същата гама, както и с други цветове. Колкото до темата на свтбата марсалата се асоциира с разкош, лукс и изисканост, затова подразбира препратка към теми като : ориенталска приказка, антична нежност, ретро блясък или пътуване във времето.

Сватба в марсала

Сватба в марсала

АКЦЕНТИ В ДЕКОРА

Марсалата е много наситен цвят, затова можете да ползвате не прекалено много акценти в декора. В зависимост от темата на сватбата можете да акцентирате присъствието на този свят с помощта на сватбената полиграфия – разпределитеното табло, тейбъл картите, плейс картите, менютата, както и да заложите на сватбения текстил – Т-шлайфери, които биха се комбинирали много добре с основния цвят бяла или аъвъри покривка, текстилните салфетки или панделките за столовете. Не на последно място – не забравайте кенди барът – сватбена торта с  глазура в цвят марсала или различни лакомства в тази гама само ще допълнят цялата атмосфера като ще подчертаят по стилен и изискан начин основня цвят на сватбата ви.

ФЛОРИСТИКА

Приложението на марсала в сватбената украса и декор е предпочитан трик от страна на сватбените дизайнери, защото благодарение на наситените тонове лесно се постигат запомнящи се и ефектни цветни композиции. В тази гама можете да използвате хризантеми, гербери, хортензии, рози, орхидеи, кали, фрезии, комбинирани с различни сукулентни растения.

Сватба в марсала

Сватба в марсала

ОБЛЕКЛОТО

Както можете да използвате марсалата като основен цвят в облеклото на гостите, определяйки съответния дрес код, така можете и да го използвате като допълнителен акцент. Сватбени аксесоари за булката – обувките, бижутата, акцент върху булчинската роклята могат да изглеждат много стилно. За младоженеца можете да заложите на папионка в марсала, стилни чорапи, ръкавели или кърпичка за костюма, както и на цялостно решение издържано в най-популярния цвят на 2015-та. Шаферките пък бига изклеждали прекрасно в идентични  рокли, или пък в рокли в различна гама на марсалата.

Сватба в марсала

Сватба в марсала

Comments are closed.


This site is using the Seo Wizard plugin by http://seo.uk.net/