Каква е разликата между Сватбен агент и Сватбен координатор

Каква е разликата между Сватбен агент и Сватбен координатор

Каква е разликата между Сватбен агент и Сватбен координатор

Вероятно повечето от вас са срещали в интернет пространството или други информационни източници понятията сватбен агент, срещан още като сватбен мениджър и сватбен координатор. Хубаво е да правите разлика и да знаете с какво се занимава всеки един от тях, особено ако ви предстои Големият ден, за организирането, на който искате да се обърнете към професионалист.

Ключовата разлика: Сватбеният агент е професионалист, който помага на булката и младоженеца да планират, организират и реализират своя сватбен проект от А до Я, поемайки отговорност за пълното съставяне и разпределяне на бюджета по време на всички организационни етапи. Сватбеният координатор е отговорен за това всичко да върви по план в самия ден на сватбата.

Каква е разликата между Сватбен агент и Сватбен координатор

Каква е разликата между Сватбен агент и Сватбен координатор

Сватбеният ден е от особено голямо значение не само за булката и младоженеца, но и за техните семейства и приятели, и всеки детайл изисква особено внимание. Именно поради тази причина, разумните двойки предпочитат да се обърнат към професионалист. Добре е да уточним, че за перфектно организираното събитие е необходима професионална намеса не само по време на процеса на планиране, но и при самото изпълнение на заданието ви. Затова в оптималния вариант ние ви съветваме да се възползвате и от двете услуги.

Имайте предвид, че подготовката около сватбата обикновено започва около половин година преди Големия ден. В този процес сватбеният агент ще ви бъде изключително полезен в това да създадете от идеите си една реална концепция, към която да се придържате. Обикновено, се провежда консултация, която има за цел агентът да ви опознае и да изясните заедно основните детайли – стил на сватбата, място за провеждане на събитието, избор на водеща тема и основни цветове, брой гости, които смятате да поканите и най-важното да определите бюджета. След това, сватбеният агент ще ви предложи различни варианти за изпълнение на концепцията ви, препоръчвайки ви доверени подизпълнители. След като одобрите предложенията му, той ще пристъпи към изпълнение на проекта, съставяйки подробен график за всеки етап, ще изготви подробен списък на гостите, заедно със схема за настаняването им, ще поръча поканите ви, ще се срещне с всички подизпълнители (флористи, фотографи и видеооператори, DJ и т.н), за да възложи поръчката ви за изпълнение, ще ви помогне в избора на меню, булчинска рокля, костюм за младоженеца, с оформянето на необходимите документи, и не на последно място ще бъде на ваше разположение по всяко време, в случай, че се налага професионалната му намеса. В зависимост от това, какъв пакет с услуги сте избрали, сватбеният агент ще заеме функциите на сватбен координатор в самия ден на сватбата. Това означава, че в самият ден на сватбата той ще дирижира умело хода на събитията – ще координира работата на всички подизпълнители, ще отговаря за посрещането и настаняването на гостите, ще следи за стриктното изпълнение на сватбената програма, ще контролира дейността на екипите в ресторанта и ще се увери, че бюджетът е стриктно спазван.

Каква е разликата между Сватбен агент и Сватбен координатор

Каква е разликата между Сватбен агент и Сватбен координатор

Ако имате достатъчно увереност, можете да организирате сватбата си и сами, възползвайки се отделно от услугите на сватбения координатор. Имайте предвид, че сватбеният координатор работи определен брой часове, в зависимост от мащаба на събитието – между 8 и 16 часа. Дори и да не използвате сватбен агент, ние ви съветваме да изберете вашия сватбен координатор, за да сте сигурни, че ще можете спокойно да се насладите на безценните моменти по време на Големия ден!

Comments are closed.


This site is using the Seo Wizard plugin by http://seo.uk.net/