Сватбена благотворителност – стартирай с добро!

friend in need

Сватбена благотворителност

 Сватбената благотворителност става популярна след сватбата на Принц Уилям и Кейт Мидълтън, когато в чест на брака им са събрани дарения от доброволци в размер на 1, 58 млн. британски лири. Средствата са били дарени от всеки, който е искал да поздрави кралската двойка като след сватбата са били разпределени между 26 благотворителни организации.

По този начин Кейт и Уилям показаха на целия сват, че сватбата е прекрасен повод да помогнем за благородни каузи.

В България се срещат едва единични случаи на тази инициатива, но ние си поставихме за цел да популяризираме идеята за сватбената благотворителност. Щастливи сме, че част от нашите младоженци вече се отзоваха и приеха на драго сърце идеята да се включат в това начинание.

Даваме ви няколко идеи как можете да присъедините гостите на сватбата ви към кауза, която ви вълнува.

  1. Вместо букети – цветята са красиви и в никакъв случай не омаловажаваме присъствието им на сватбата ви, но това е така, защото те предварително са съобразени с цялостната визия на събитието. Всеобщоприето у нас е, че гостите на сватбата ви следва да ви носят букети, които за съжаление младоженците често дори не взимат със себе си. Затова, един от начините да допринесете за някоя благотворителна кауза е да я обявите в поканата си и да информирате вашите гости, че предпочитате те да ви дарят средствата, с които биха закупили букет или живи цветя.
  2. Събиране на предметни дарения – ако предпочитате бихте могли да споделите с гостите си, че бихте искали всички заедно за участвате в избрана от вас кампания като за целта те могат да ви подарят играчки, книги или други предмети, които в последствие да дарите.
  3. Организиране на мастър клас по време на сватбата ви. Поканете харесвана от вас публична личност, която упражнява дейността си в харесвана от вас сфера. В рамките на не повече от 40 мин. тя ще може да покаже на вашите гости как да изработят определен предмет, чиято продажба ще допринесе за каузата ви.
  4. Търг – обявете вместо някой от ритуалите или сватбените игри своеобразен търг, по време на който можете да предложите наддаване за ваши вещи. Общи снимки с половинката ви, забавни карикатури, запис на обща песен или предмет, изработен от самите вас. Средствата, събрани от търга можете да дарите по предназначение.
  5. Вместо официални тоалети – обявете дрес код, например дънки и тениски, като помолете гостите ви да дарят средствата, с които биха си закупили официални дрехи и аксесоари за избраната от вас кауза.

Разбира се, можете да измислите много други и различни форми, под които да съберете средства, стига да има желания. Важното е, че сватбения ден ще е прекрасен повод затова. И нека общото ви съвместно начало стартира с добро!

Ежемесечно, ние ще обявяваме няколко каузи, като дадохме име на кампанията си “Friend in need”. Всички наши клиенти, колеги и приятели са добре дошли да допринесат за тях като се свържат и обсъдят възможностите с екипа ни.

 friend in need.

 

Comments are closed.


This site is using the Seo Wizard plugin by http://seo.uk.net/