Сватбени тенденции 2016

 

TRENDS 2016

Сватбени тенденции 2016

След като настъпи финалът на 2015-та, която беше изключително успешна за нас, е време да отправим поглед в близкото бъдеще и да се фокусираме върху сватбените тенденции на 2016-та. Основното за тази година е концептуалният подход при сватбеното планиране. Какво предполага той, можете да прочетете в статията, която подхотвихме. И така, какво трябва да знаем:

ТЕМАТИЧНИТЕ СВАТБИ И ЕДИННИТЕ ЦВЕТОВИ РЕШЕНИЯ ВЕЧЕ НЕ СА НА МОДА

Ако периодът 2011-2015 г. се характеризираше с желанието за пресъздаване на тематични сватбени тържества, то тази година ше виждаме все повече събития, които са извън рамките на една определена тема. Все по-честно сватбите в определена стилистика ще остъпват място на просто стилните събития, при организацията на които акцентът ще бъде върху създаването на елегантна и уютна атмосфера без това да ангажира младоженците или гостите. Изборът на определена тема на сватбата би бил удачен ако тя по някакъв начин персоналичира събитието, т.е разказва историята на двойката. С удоволствие, в края на сезона ще покажем подобни проекти, върху които ще съсредоточим вниманието си тази година.

концептуална сватба

Концептуална сватба

Същото се отнася и за сватбите в определени цветове. Ако към момента изборът на основен цвят беше разпознаваем веднага, чрез неговото подчертаване, то този сезон младоженците ще държат все повече и повече на индивидуални решения, извън рамките на един конкретен цвят. Именно поради тази причина все по често ще виждаме наличието на по-разнообразни и богати цветни палитри, съобразени отново с цялостната концепция на събитието – сватбената локация, използваните декоративни материали за пресъздаване на конкретна атмосфера и т.н. Този сезон, дори според скалата на Пантон, цветовете на годината са не един, а цели два – Rose Quartz и Serenity. Комбинацията от тях е изключително нежно и сме сигурни, че ще се превърне във фаворит на много младоженци.

МАЛКИТЕ СВАТБИ

През 2016-та, все по-често срещани ще бъдат малките сватби като много личен празник, който младоженците желаят да споделят само с най-близките си хора. Ще се наблюдава намаляване на общия брой гости средно от 100-120 за изминалите години до 70-80 души, а често и в изключително тесен семеен и приятелски кръг. Подобни бутикови сватби, несъмнено, ще са част от новите тенденции, като при това, се наблюдава увеличаване на общия сватбен бюджет. Младоженците ще са склонни да инвестират в качеството, а не в количеството. Акцентът този сезон ще бъде върху избора на по-впечатляващи локации, употребата на по-качествени материали при флористиката и декора. С други думи, радваме се на вдигане на нивото при сватбеното планиране и организация. Но най-важното е, че дори при по-бюджетни решения, малките сватби могат да бъдат изключително стилни.

Малка сватба в Италия

Малка сватба в Италия

НОВИТЕ СВАТБЕНИ ЛОКАЦИИ

Изборът на сватбена локация или т.н сватбена площадка е все по-голямо предизвикателство пред повечето бъдещи младоженци. Традиционните ресторанти и банкетни зали отсъпват място на значително по-интересни места за провеждане на сватбени тържества, като основният приоритет е върху отворените пространства. Частни вили, резиденции, бутикови винарски изби, голф клубове стават все по-предпочитани сватбени локации. Чуждестранните сватбени локации също набират все по-голяма популярност.

сватба в градски парк

Изнесен ритуал в градски парк

ГРАДИНСКА СВАТБА ВМЕСТО РУСТИК

Рустикантската тематика беше сред най-предпочитаните сватбени теми за изминалата година. Тази година, обаче тя отстъпва място на изисканите и елегантни градински патрита на открито. Красиви градински шатри, чил аут зони, стилна декорация в бяло, свещи, ще са сред предпочитаните елементи на декора.

Градинска сватба

Съчетание от фотокът и сладка зона – градинска сватба

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

Това ще е една от основните тенденции тази година – по-личното отношение към всеки гост, отказът от стандартните, типови сватби, пресъздаването на личната история на двойката по неповторим начин. Как да постигнете този ефект – ние съветваме нашите клиенти да обърнат вимание на детайлите и то в дълбочина. Започвайки от избора на мястото, обособяването на различни зони за забавление на гостите, докато младоженците приемат поздравленията им или по време на уелкам дринка, изборът на полиграфични материали и текстил, всичко е от значение. Заместете традиционното шампанско по време на коктейла за добре дошли с коктейли, кръстени на булката и младоженеца. Изберете нестандартна фотозона, където гостите ви ще могат да се снимат за спомент. Поръчайте бродерия на монограмите ви върху текстилните салфетки или нарисувайте имената си върху покривките. Има толкова много начини да направите сватбения си ден неповторимо събитие.

 

персонализиция

Градиснка сватба – изнесен ритуал

СВАТБЕНИ ТЪРЖЕСТВА НЕ САМО В СЪБОТА

Ако до съвсем скоро беше общоприето, че сватбените тържества следва да бъдат в събота, то през 2016 г. ще се радваме както на неделните сватби, така и на тези през седмицата. Съображенията, че гостите ви ще бъдат на работа на следващия ден не са аргумент, защото който иска да ви уважи ще си предвиди отпуск. Освен това, изборът на нетрадиоционна дата ви дава възможност да позлвате ред преференциални условия. Друга тенденция е включването на гражданския брак в ден, различен от този на сватбата и провеждането на мероприятието на едно място без да се налага гостите ви да променят локацията си. Значително по-удобно, както за тях, така и за Вас.

swatba w Kipyr

Делнична сватба в Кипър

ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ КЛАСИКАТА

Любопитното за предстоящия сватбен сезон е, че освен всички нетрадиционни решения ще се можем да наблюдаваме и “залитане” в другата крайност, а именно завръщането към строго класическите сватби. Започвайки от полиграфията – сватбените покани и персонализирани детайли, красиво изрисувани с калиграфични надписи, преминавайки през декора – изразен в класически аранжировки и цветни композиции и стигайки до облеклото на булката и младоженеца – класическа булчинска рокля и традиционен сватбен костюм в тъмни тонове, ще са визитката на “класиците” в този сватбен сезон.

класическа сватба

Класическа сватба

СВАТБЕНАТА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

Винаги сме се отнасяли с особено мнение към традиционните сватбени подаръци. Все повече двойки указват предпочитанията си за подаръци на поканите си, но тази година се забелязва тенденция към смяна на традиционните букети и предметни подаръци, които обикновена се подаряват на младото семейство, с участието в различни благотоворителни каузи за дарения. Можете да изненадате гостите си като обявите търг на ваши снимки или вещи, с емоционална стойност, като така хем ще им оставите нещо конкретно за спомен от вас, хем ще можете да участвате в някоя социална кауза, която ви допада.

ПОВЕЧЕ ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ГОСТИТЕ

Както вече споменахме, все повече младоженци се стремят към ограничаване на списъка с гости като предпочитат да изживеят специалните си моменти в компанията на най-близките хора. Затова старанието им да създадат неповторима атмосфера за тях, която да остане дълго помнена е все по-голямо. Извън традиционните предложения за забавление на гостите като различните игри и конкурси, поканата на гост изпълнителни и аниматори, тенденциите предполагат включването на всякакъв друг вид забавления към сватбената програма: обособяване на фотозони с полароидни фотоапарати, различни зони за игри, които ще обединят група от хора в забавни начинания, групови танци с гостите. Включете въображението си!

Дженга

Игри за гости по време на сватбеното тържество – сватбена дженга.

СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

За къде сме без тях?! Facebook, Twitter, Instagram са само част от виртуалните пространства, които несъмнено ще се превърнат в част не само от сватбената организация, но и от пресъздаването на самия Голям ден! Започнете с направата на тематична страница във Facebook, където ще можете да публикувате електронни save the date картички, или да поканите всички гости в затворена група, а също така и да публикувате всякакви подробности около организацията на събитието. Сватбените сайтове добиват все по-голяма популрност. Отразяването на самото събитие в социалните мрежи, също ще ви даде възможност да имате един своебразен архив от запечатани на снимки или видео спомени. Не забравайте да позлвате хаштаг:)

НЕСТАНДАРТНИ ФЛОРАЛНИ РЕШЕНИЯ

Все повече нестандартни идеи и решения ще намират приложение в сватбените флористика и декор. Сред любимите ни са висящите цветни композиции, красиво декорирани полилеи, комбинацията между множество блещукащи крушки и зеленина, спуснати от тавана. Актуални си остават и правоъгълните маси, разположени в П образна форма, както и употребата на повече естествени материали.

висящи аранжировки 2

Висящи сватбени аранжировки

АЛТЕРНАТИВЕН CANDY BAR

Тази година така популярният сладък бар ще отстъпи място на няколко алтернативи. Разбира се, традиционалистите могат да го изберат като решение за интересен кът, но имайте предвид, че можете да го замените, например, с къде по-интересните бургер бар ( burger bar), солен бар, предлагащ разнообразие от ралични видове интересни сирена (cheese bar), чаена или кафе зона, в която по интересен начин може да се предлагат различни сортове кафе на пясък, придружено с  пожелания и късмети от страна на младоженците към техните гости.

candy bar

Нетрадиционен candy bar , предлагащ избор от домашно приготвени сладка.

 

 ТЕНДЕНЦИИ ПРИ ВИЗИЯТА НА БУЛКАТА И  МЛАДОЖЕНЕЦА

Както вече споменахме, през 2016-та на мода ще са естествените визии. Това е валидно и за тенденциите в облеклото. Предпочитаните булчински рокли ще са с ефирна визия и прибрани силуети, изработени от леки, естествени материи. Цветните принтове също ще бъдат на мода. Гримът следва да бъде естествен, а небрежните прически с полуприбрана или спусната коса ще са актуални и тази година. Относно шаферките, то наличието им през този сезон далеч няма да е толкова предпочитано, а еднаквите рокли остават в миналото. Фокусът е върху цялостната атмосфера на сватбата и не би следвало да използвате гостите си като част от декора. За младоженците, характерен ще бъде т.н “gentleman look” – поддържана визия, акуратна прическа, елегантен костюм, правилно подбрани аксесоари, допълващи цялостната визия на един джентълмен. На мода при мъжките визии ще бъдат и брадите. Повечето от дамите се отнасят с особено мнение, но ние ги харесваме много:)

Булчинска рокля, модел "April" от последната колекция на Atelier Ivoire - Be Special

Булчинска рокля, модел “April” от последната колекция на Atelier Ivoire – Be Special

Като заключение, бихме искали да отбележим, че през новия сватбен сезон очакваме интересни и впечатляващи проекти, смели в идеите си младоженци, повече свобода на въображението и действията и отдалечаване от всички шаблони.

Очакваме ви!

Екипът на Wed Etiquette

Comments are closed.


This site is using the Seo Wizard plugin by http://seo.uk.net/