Цветята на сватбата в детайли – нежността на божурите

Булчински букет с божури

Булчински букет с божури

За всички свои приятели и последователи стартираме рубрика “Цветята на сватбата в детайли” като в нея периодично ще ви споделяме предложенията ни за булчински букети, бутониери и цветни аранжировки, изготвени от нашите флористи. Ще ви разкажем за видовете цветя и тяхната символика, различни техники, които използват най-добрите професионалисти и удачните цветови комбинации. Днес, на фокус са божурите като сме подготвили един прекрасен букет.

СЪСТАВ НА БУКЕТА

Избрахме красиви дървовидни божури в нежен розов цвят и интересен жълт център, храстова роза в антично розово, евкалипт, хиперикум или т.н чашковидна звъника в прасковен цвят, лалета с интересна чашка, и цвят на лотос.

Булчински букет с божури

Булчински букет с божури

СИМВОЛИКА

  • Божур – още от древни времена божурите символизират чистотата на любовните отношения, страстта и нежността. Поради прекрасните си разцветки и обемни форми, те са често предпочитани от флористите за различни сватбени аранжировки.
  • Храстова роза – хибридно растение, обикновено с височина 110-120 см. Характеризира се с малки и нежни цветове. Розите символизират любов и щастие, а конкретно розовите рози са символ на вечна вярност. Посланието име е “Сърцето ти ми принадлежи”.
  • Евкалипт – вечнозелено растение, от което съществуват над 500 разновидности. Листата му съдържат етерни масла, които намират широко приложение в парфюмерията и медицината. Символизира хармония и семейно единство, а в древните времена евкалиптът е бил знак на императорската сила.
  • Хиперикум – малко познато храстовидно растение, обикновено с ярко жълти цветове, които след прецъфтяването му се превръщат в кръгли, ягодоподобни пъпки с различен цвят.  Цъфти от юни до септември. Вярва се, че носи благополучие и богатвство.
  • Лалета – род покритосеменни растения, които съществуват в няколко хиляди сорта. Лалетата символизирате приятелство и вярност и изглеждат прекрасно, както самостоятелно, така и в комбинация с други цветя.
  • Лотос – известен още като нелумбо символизира началото, раждането на слънцето. Известно от древен Китай, където се е считало за свещенно растение, символизиращо плодородие, целомъдрие и творческа сила.
Булчински букет с божури

Булчински букет с божури

СЪВЕТ ОТ ФЛОРИСТИТЕ

Божурите са един от най-удачните избори и сред фаворитите, както на флористите, така и на фотографите. Могат да се комбинират с различни растеня, както и да се ползват като основен цвят в цялостната цветна украса. Освен в букета на булката, божурите изглеждат прекрасно и като основа на венец или бутониери, както и във всеки друг сватбен аксесоар. Трябва да знаете, че божурите са чувствителни растения и могат да променят вида си ежечасово. Избирайте цветове на пъпки, защото вероятността да се отворят е голяма.

Булчински букет с божури

Булчински букет с божури

Comments are closed.


This site is using the Seo Wizard plugin by http://seo.uk.net/