Цветовете в детайли – Сватба в лилаво!

сватба в лилаво

Сватба в лилаво

За своите любими приятели, ние от сватбена агенция Wed Etiquette създадохме нова рубрика, посветена на цветовете: “Цветовете в детайли”. Именно тук, ще ви разкриваме периодично полезна информация относно цветовете, значението и символиката им, удачните комбинации и палитри, за да имате една вълшебна, цветна сватба.

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Лилавият цвят е сред най-предпочитаните цветове за сватбата. Символизира любов, преданост и хармония. Лилявият цвят се смята за цвят на властта и аристокрацията. Именно поради тази причина това е бил и цветът на дрехите на всички велики владетели. Лилавият цвят се асоциира със страст, чувственост, загадъчност, изтънченост и елегантност. Един от оттенъците му бе избран за цвят на 2014 по скалата на Пантон – т.н Radiant Orchid, 18-3224.

Сватба в лилаво

Сватба в лилаво

НЮАНСИ

Лилавият цвят съществува в няколко основни нюанса : пурпорно, виолетов, слива, грозде, като нюансите могат да бъдат, както в светлата, така и в тъмната гама. Удачно се съчетава с всички пастелни цветове – праскова, мента, бежов, айвъри, както и с по-наситени тонове като тъмно синьо, зелено и черно.

СТИЛ И ТЕМА НА СВАТБАТА

Лилавият цвят се вписва успешно като основен почти във всички сватбени стилове: класически, винтидж, шаби шик, бохемски. Успешно може да се съчетава с по-светли тонове в същата гама, както и с други цветове. Колкото до темата на свтбата лилавото се асоциира много успешно с теми, загатващи очарованието на Френския Прованс, ароматът на виното или споменети от детството с носталгичните за вскички виолетки.

Сватба в лилаво

Сватба в лилаво

АКЦЕНТИ В ДЕКОРА

Лилавата гама е наситена, затова можете да ползвате не прекалено много акценти в декора. В зависимост от темата на сватбата можете да акцентирате присъствието на този свят с помощта на сватбената полиграфия – разпределитеното табло, тейбъл картите, плейс картите, менютата, както и да заложите на сватбения текстил – Т-шлайфери, които биха се комбинирали много добре с основния цвят бяла или аъвъри покривка, текстилните салфетки или панделките за столовете. Не на последно място – не забравайте кенди барът – сватбена торта с лилава глазура или различни лакомства с лилави акценти само ще допълнят цялата атмосфера като ще подчертаят по стилен и изискан начин основня цвят на сватбата ви.

ФЛОРИСТИКА

Несъмнено, когато споменем лилавия цвят се сещаме за люляк, лавандула, орхидеи, фрезии, зюмбюли и всички други пролетни цветя. Тук имате възможност да развихрите въображението си, защото природата ни предлага доста голям избор в тази цветова гама. Букетът на булката, бутониерите, сватбените аранжировки, украсата на арката – можете да създадете цветни композиции с лилави цветя навсякъде, където бихте искали да приковете вниманието на гостите.

Сватба в лилаво

Сватба в лилаво

ОБЛЕКЛОТО

Както можете да използвате лилавото като основен цвят в облеклото на гостите, определяйки съответния дрес код, така можете и да го използвате като допълнителен акцент. Сватбени аксесоари за булката – обувките, бижутата, акцент върху булчинската роклята могат да изглеждат много стилно. За младоженеца можете да заложите на папионка в лилаво, стилни чорапи, ръкавели или кърпичка за костюма. Шаферките пък бига изклеждали прекрасно в идентични лилави рокли, или пък в рокли в различна гама на лилавото. Малки, еднакви букети в лилаво или сруг акцент като обувки, шапки или колани биха подчертали общия стил допълнително.

Сватба в лилаво

Сватба в лилаво

Comments are closed.


This site is using the Seo Wizard plugin by http://seo.uk.net/